Test av vinterdäck 2015

Uppdaterad 9. 10. 2015, Jiri Chomat

I början,

Tyre test 2015 Här hittar du tester däck för säsongen 2015. Också sevärd är vår Sammanfattning av de bästa vinterdäck över dimensioner på sidan Vinterdäck, du som regelbundet uppdateras med varje nytt test.

Tillgänglig för vinterdäck tester 2015:

Vi rekommenderar för säsongen 2015/2016

Vad vi rekommenderar för årets säsong att lära om vår en stor lista över vinterdäck.

Vi har förberett för dig några tips som säkert inte kan gå fel denna vinter. Först av dessa är den premium vinterdäck från den tyska tillverkaren Continental, och det ContiWinterContact TS850. Det är ett däck som råder i de allra flesta av tester i flera år i rad och det är inte annorlunda i år--vann testet ADAC, Autobild, Autozeitung i GTÜ. Den finns i dimensionerna R14 upp till R17, Således, för mindre och medelstora bilar. Dess fördelar är mycket balanserad universella egenskaper som lämpar sig för variabel tjeckiska vinter. Också över genomsnittet batteritid jämfört med konkurrenterna. I utvärderingen av de drivrutiner som också gör mycket väl – 92% av förarna är nöjd med däcket. Från samma kategori av däck kan inte heller gå fel med GoodYear UltraGrip 9 nebo Dunlop Winter Sport 5. Båda är också ökänt klassade i våra tester och ha balanserade körning tal, nämnde liknar bara Continentaly.

Den andra tipset är att trötta våra energisparande Michelin Alpin A4. Det är premium energibesparande vinterdäck, vars ekonomi, inte påverkar dock körbarhet. Det har en hög körsträcka, som uppmätt sista 35% längre än genomsnittligt vinterdäck, och detta bekräftas av tester av däck. När det gäller effektivitet i test av tävlingen har inte. Det rekommenderades i våra tester, de ADAC, Autobild, Auto Club i Tjeckien m.fl. Det är bra i snön, har ett lågt rullmotstånd och kvalitet bekräftas på torra och våta vägar. Det produceras och dess efterträdare, Alpin 5Men har USA hittills misslyckats med att övertyga i testerna för.

Den tredje rekommendationen är årets nyhet Nokian WR D4, efterföljaren till den mycket populära Nokian WR D3. Det är populärt med förare, i synnerhet tack vare bra pris/prestanda förhållandet, vilket är typiskt för Nokian. Innovation rekommenderades redan i flera av årets tester, från organisationer som den GTÜ, Autozeitung a Automotorsport. Denna innovation är också är i utvärderingen av EU-märket – i många dimensioner i grepp i våta och vinter däcken, som inte är brukligt. Också ett stort utbud av storlekar, från R14 till R20. Den är lämplig för dem som söker ett däck med bra funktioner till ett överkomligt pris.

Om du har en off road truck eller SUV,Du kan vara intresserad av följande däcket. Det är en modell Nokian WR SUV 3Vem vann i testerna av däck Offroad och Autobild tidningen. För 4 x 4 bilar, kan vi anta att snö kommer träffa oftare än vanliga personbilar och den finska tillverkaren utrustade snö claws i slitbanan, som har en Bra däckets grepp på snö och is. I Nokianu, men vet att en bra vinterdäck för europeiska vintern, dock gör främst mångsidighet – därför WR SUV 3 inte i vårmånaderna tack vare den övertygande och förutsägbar jízdně i våta, torra smart. Det tillverkas i storlekar för stadsjeepar från R14 till R22.

Inte alla förare vill egenskaperna för vinterdäck, men de vill ha ett säkert däck till ett rimligt pris. Så är, till exempel Sava Eskimo S3+, som har rekommenderats som ADACem och Accr. Dess fördel är en tur i snön, så det är också ett vanligt val för förare i bergiga områden.Det har också en låg inverkan på bränsleförbrukningen. Snarare är det finns i mindre storlekar R13 upp till R15. Ett alternativ med liknande egenskaper är den Fulda Kristall Montero 3. Kostnadseffektiva är också populära tjeckiska drivrutiner Barum Polaris 3, som har ett mycket brett urval av dimensioner Savě till R18. Vtester är det bra, även i år, tog tredje plats i ett test av Autobild och regelbundet rekommenderas alla testujícími organisationer. Jämfört med den Savě Det har en lite mer balanserad köregenskaper, i alla kategorier, emellertid, når en säkra värden.

Sammanfattningsvis har vi för dig några rekommendationer om hur man gör när man väljer vinterdäck och undvika problem. Kontrollera alltid att rätt storlek av däck, inklusive hastighet och vikt i index. Rätt storlek hittar du i stora TP av ditt fordon. För vinterdäck är det möjligt att använda en lägre hastighet index – en must, emellertid, registreras i färddatorn, eller annars synligt visas. Alltid välja vinterdäck beroende på hur och var bilen du använder. För stadstrafiken lägga betoningen på beteende i vått och torrt, i bergsområdena, däremot slå på egenskaperna för is och snö. Problemet med val av testerna kan vara att det inte är i er dimension inget test som är tillgängliga.Och du kan välja enligt liknande dimensionen, viktigaste egenskapen är bredden på däcket. Vissa landmark EU etiketter kan också vara – även om inte testat, men igen vintern boenden hänvisa alltid till en specifik dimension.Recenserade alternativt, snarare zohledňujte drivrutiner, nuvarande drivrutin kan alltid jämför bara gamla stenas däck med en ny full prov, där kommer den nya alltid nödvändigtvis bättre. Det kan också vara en dålig sak ges staten fordonets fler egenskaper än ett dålig kvalitet däck.

Om du i valet av vinterdäck som du vill spara ditt arbete, prova våra Konfiguratorn dacktest.euutvärdera däck på din dimension och föreslår tester, recensioner och EU etiketter bäst. Lycka till i valet av däck och många kilometer på vintern önskningar till server dacktest.eu.

Senaste tester på sommardäck


-->
TOPlist