• 5 butiker, 111 041 produkter
#4
Vinterdäck
2024

GoodYear UltraGrip Performance 3

UltraGrip Performance 3 är ett av de bästa däcken vi har sett i testerna och dessutom är dess främsta disciplin prestanda på snö samtidigt som det behåller sina goda egenskaper på vått underlag, vilket gör det till en utmärkt kandidat för snöiga klimat.
Jiri Chomat, Dacktest.eu
kontrollera GoodYear UltraGrip Performance 3 tillgänglighet
Bredd
Profil
Fälgstorlek

För- och nackdelar

 • wet-handling
  Exceptionell hantering på vått underlag
 • snow-braking
  Kort bromssträcka på snö
 • snow-traction
  Exceptionellt bra grepp på snö
 • aquaplaning-longitudinal
  Mycket bra motstånd mot vattenplaning
 • dry-handling
  Bra köregenskaper på torra vägar
  -

Jämförelse

Storlekar

GoodYear UltraGrip Performance 3 tillverkas i 89 storlekar, från 175/65 R14 upp till 265/45 R20.
Filtrera:
visa priser

Liknande däck

Jämförelse: däck som liknar GoodYear UltraGrip Performance 3

Tidslinje

2023

GoodYear UltraGrip Performance 3 lanserades

2023

GoodYear UltraGrip Performance 3 testades 7x (Autobild,...) och vann Autobild 225/40 R18 testet.

Utnämningar

3/6
Bäst
wet-handling
Våtförmåga
Automotorsport 2023
Autobild 2023
Sportauto 2023
1/5
Bäst
aquaplaning-cross
Vattenplaning - korsade
Autoexpress 2023
1/6
Bäst
aquaplaning-longitudinal
Vattenplaning - längsgående
Autoexpress 2023
1/6
Bäst
dry-braking
Torrbromsning
Sportauto 2023
1/6
Bäst
dry-handling
Torrhantering
TyreReviews.com 2023
1/3
Bäst
noise-exterior
Ljudnivå utanför kupé
Autobild 2023
1/1
Bäst
noise-interior
Ljudnivå i kupé
Autoexpress 2023
1/1
Bäst
snow-braking-abs
Snöbromsning
Sportauto 2023
1/6
Bäst
snow-traction
Snötraktion
Sportauto 2023
1/6
Bäst
wet-braking
Våtbromsning
Autobild 2023
1/5
Bäst
wet-circle-cornering
Våtsvängning
Autobild 2023

GoodYear UltraGrip Performance 3 i däcktester

Alla däcktester där GoodYear UltraGrip Performance 3 omnämndes:
Autobild
Autobild Vinterdäcktest 2023 225/40 R18
Testvinnare
Rangordnad #1 av 11
Att säkra den bästa positionen bland 11 konkurrenter, blev Goodyear UltraGrip Performance 3 utmärkt som 'Testvinnare' för dess felfria prestanda. Denna däckuppsättning sticker ut med sitt nya vinterprofil och visar övertygande köregenskaper i alla väderförhållanden, exceptionella säkerhetsmarginaler mot vattenplaning och dynamiskt våthandling, allt till ett överkomligt pris. Dock noteras det att det har en något högre rullmotstånd. Anmärkningsvärt visade det enastående skicklighet inom flera discipliner, nämligen Komfort, Yttre buller, Våt bromsning, Våt cirkelkurvning och Våthandling, vilket framhäver dess balanserade excellens över avgörande prestandamått.
Namn
GoodYear UltraGrip Performance 3
Visa testinformation
Tyre Reviews
Tyre Reviews Vinterdäcktest 2023 225/45 R18
Högt rekommenderade
Rangordnad #5 av 11
Namn
GoodYear UltraGrip Performance 3
Visa testinformation
Sport Auto
Sport Auto Vinterdäcktest 2023 225/40 R18
Väldigt bra
Rangordnad #2 av 9
The GoodYear UltraGrip Performance 3 säkrade en hedervärd andra plats bland nio konkurrenter. Med tanke på dess toppklassprestanda erhöll den ett slutbetyg av 'Mycket bra'. Testare berömde denna däck för dess precisa, säkra och pålitliga hantering och lyfte fram dess breda marginaler för säkerhet på alla testade ytor. Trots denna starka prestanda fanns det en liten kritik angående dess något mindre raffinerade respons på ojämna vägtexturer. Däcket visade exceptionella egenskaper och visade särskild styrka under alla förhållanden, vilket bekräftade dess mycket balanserade karaktär. Det som stack ut var dess oöverträffade prestanda i torrbromsning, snöbromsning, snöfäste och hantering på vått underlag, vilket markerade det som en ledare inom dessa kritiska discipliner. Denna omfattande utvärdering intygar UltraGrip Performance 3's mångsidighet och pålitlighet i hanteringen av varierande vinterkörningskrav.
Namn
GoodYear UltraGrip Performance 3
Visa testinformation
Automotorsport
Automotorsport Vinterdäcktest 2023 255/45 R20
Väldigt bra
Rangordnad #2 av 7
Goodyear UltraGrip Performance 3 säkrade en imponerande andra plats bland sju konkurrenter och fick ett slutligt betyg på "Mycket bra." Däcket utmärkte sig för sina korta bromssträckor och mycket säkra köregenskaper på snö. Det visade också bra grepp i kurvtagningen med gott om reserver och man fann att det var mycket pålitligt och stabilt på våta ytor. Däcket erbjöd höga nivåer av lateralt stöd, särskilt på torra vägar. Trots dessa styrkor visade det vissa brister när det gäller kurvaquaplaning och styrprecision, med en viss känslighet för lastförändringar i snabbkörda, torra kurvor. Dessutom noterades ett svagt däckljud vid kurvtagning. Däcket hyllades för sin breda prestandapalett och presterade bra i alla väderförhållanden. Det visade enastående prestanda inom discipliner som torr filbytte, torr styrrespons, snökurvtagning och hantering på våta vägar, vilket gör det till ett mångsidigt val för olika vinterkörningsförhållanden.
Namn
GoodYear UltraGrip Performance 3
Visa testinformation
Autoexpress
Autoexpress Vinterdäcktest 2023 225/45 R17
Rekommenderade
Rangordnad #3 av 7
I sin utvärdering bland sju konkurrenter säkrade Goodyear UltraGrip Performance 3 imponerande tredje plats, vilket gav en värdering av "Rekommenderad." Efter sin anmärkningsvärda debut efter lanseringen utmärkte sig detta däck särskilt bra i våta förhållanden - en domän där Goodyears däck traditionellt skiner. Det överträffade alla andra i tester för djupvattenplaning, vilket innebar att det stadigt höll toppositionen. Även i scenarier med grundare vatten var dess prestanda berömvärd, och rankades delad fjärde plats i bromstester. På hanteringsbanan främjade det självförtroende, vilket möjliggjorde enkel kontroll upp till sin gräns utan risk för plötsliga sladdar bak. Trots att det krävde något mer styrinsats jämfört med vissa konkurrenter, utmärkte det sig för sin responsivitet och effektivitet i våta förhållanden, och följde tätt bakom Hankook i prestanda. I torra förhållanden visade Goodyear också stark förmåga, och uppnådde andra plats, efter WinterContact. Även om det sjönk till fjärde plats i snöprestandatester, förblev det konkurrensmässigt nära ledarna. Dessutom var detta däck oslagbart på flera viktiga områden, ledande inom vattenplaning både i kors- och längdstester, och utmärkte sig även genom att registrera det lägsta interiöra bullret, vilket bekräftar dess överlägsna egenskaper och bekräftar dess mångsidighet över olika krävande vinterkörningsförhållanden.
Namn
GoodYear UltraGrip Performance 3
Visa testinformation
Autobild
Autobild Vinterdäcktest 2023 225/45 R18
Exemplariska
Rangordnad #2 av 20
Att säkra en imponerande andra plats av 20 konkurrenter, utmärkte sig Goodyear UltraGrip Performance 3 med en slutlig bedömning av 'Föredömlig.' Denna däck skiljde sig genom en balanserad premiumprofil som levererade övertygande vinterprestandaattribut. Det hyllades för sin anmärkningsvärt höga körsträcka, korta bromssträckor och god komfort. Trots sina många styrkor noterades det för att ha ett förhöjt rullmotstånd. Bland de olika discipliner som bedömdes visade däcket enastående excellens specifikt inom körsträcka, vilket förstärkte dess rykte för hållbarhet och långsiktigt värde.
Namn VåttTorrSnöDriftkostnader
Bäst värde i tester2+2+11-
GoodYear UltraGrip Performance 32+ 22+1-
Visa testinformation
Autobild
Namn Stoppsträcka i blött väglagStoppsträcka i snö
Bäst värde i tester31,429,2
GoodYear UltraGrip Performance 333,930,1
Visa testinformation

Testbetyg fördelning

100% (5x)85% (1x)
TestvinnareHögt rekommenderadeVäldigt braExemplariskaRekommenderade
1x1x2x1x1x

Rangordningar x Däckstorlek

R17R18R20
85% (1x)100% (4x)100% (1x)

Rangordningar x Bredd

225/xx Rxx255/xx Rxx
97% (5x)100% (1x)

Andra modeller från GoodYear