AUTO BILD Test av bromsförmåga hos sommardäck 2024: En nära konkurrens mellan utmanarna

AUTO BILDs sommardäckstest 2024 är i full gång och avslöjar tidiga överraskningar och bekräftar det konkurrenskraftiga landskapet för däckprestanda. I årets test ingår 55 utmanare i dimensionen 205/55 R16, ett vanligt val för Europas fordon i kompaktklassen. Medan bromssträckan på vått och torrt underlag är ett viktigt mått för den första gallringen, är det viktigt att komma ihåg att detta bara är en aspekt av däckets prestanda. Den slutliga bedömningen av de bästa däcken kommer att omfatta ett mycket bredare spektrum av tester, vilket säkerställer en heltäckande bedömning av varje däcks kapacitet.

I en överraskande vändning har de preliminära resultaten visat på exceptionella prestationer från både traditionella och oväntade varumärken. Continental-däcket har tagit täten i kvalificeringsrundan, men det följs tätt av Kumho Ecsta HS52, som har visat anmärkningsvärda resultat, vilket visar att premiumprestanda inte är exklusivt för premiummärken. På samma sätt har Vredestein Ultrac och Hankook Ventus Prime 4 också säkrat topplaceringar, där Hankook fortsätter sin starka utveckling från de senaste åren, vilket tyder på att konsumenterna har ett brett utbud av pålitliga alternativ att överväga.

Andra anmärkningsvärda omnämnanden inkluderar Toyo Proxes Comfort, Falken Ziex ZE 310 Ecorun och Maxxis Premitra 5 HP5, som alla säkrade placeringar i toppskiktet och gick vidare till slutomgången. Dessa resultat belyser ett konkurrensutsatt område där varumärken som traditionellt betraktas som icke-premium utmanar status quo och erbjuder högkvalitativa alternativ som förtjänar att övervägas, åtminstone i disciplinerna för bromssträcka.

De 20 bästa däcken från kvalificeringsomgången har gått vidare till den slutliga testfasen, där de kommer att genomgå en ännu mer rigorös utvärdering. Detta omfattande test kommer att täcka olika aspekter utöver bromssträckor och ge en helhetsbild av varje däcks prestanda under olika förhållanden. Faktorer som väghållning, komfort, hållbarhet och effektivitet kommer att spela en avgörande roll för att utse de bästa däcken för sommaren 2024.

Bromssträckan är visserligen viktig, men bara en pusselbit. De slutliga utvärderingarna kommer att ge en mer komplett bild av vilka däck som ger den bästa balansen mellan säkerhet, prestanda och värde, vilket hjälper konsumenterna att göra välgrundade val för sina fordon. Vi bör titta på fler sommartester för 2024 för att få en mer exakt överblick över marknaden.

Resultaten ->