Michelin Pilot Sport-serien förklarad: Från EV-optimerade modeller till mästare på racerbanor

I dagens avsnitt av vår återkommande serie gör vi en djupdykning i Michelins ikoniska Pilot Sport-serie. Under årens lopp har denna kollektion befäst sin status som en symbol för sportdäck. Även om Pilot Sport-namnet pryder alla Michelins sportigare däck, finns det betydande skillnader mellan dem. För att skapa klarhet har vi organiserat däcken från det minst till det mest sportiga.

Pilot Sport EV

Som namnet antyder är Pilot Sport EV en ny variant som är särskilt utformad för sportiga elfordon. Dessa fordon har unika krav – de har en högre vikt, uppvisar extrem acceleration, och utöver bara prestandafokuserade aspekter har de ofta smalare däckdimensioner för att optimera räckvidden. Michelin har tagit hänsyn till alla dessa faktorer i den dedikerade EV-varianten av Pilot Sport. Däcket har egenskaper som ofta efterfrågas i denna kategori – lågt rullmotstånd, en slitbanedesign som klarar högre fordonsvikt och bullerdämpning för att säkerställa tyst drift i avsaknad av förbränningsmotor. Den tysta driften underlättas av Michelin Acoustic-tekniken, som i huvudsak består av en skuminsats i däckets insida som dämpar rullningsljudet. Som en del av Pilot Sport-serien betonar detta däck naturligtvis också sportig körning. Michelin lovar en trevlig körupplevelse i elbilar med detta däck. Även om det ännu inte har genomgått några oberoende tester, är vi ivriga att se om det kan upprätthålla Michelins påståenden, med tanke på att inget däck i Pilot Sport-serien någonsin har fått ett dåligt betyg.

[tillgängliga storlekar=Michelin_Pilot_Sport_EV]

Pilot Sport – PS4,PS5

Den näst mest miljövänliga och även den mest populära versionen är grundversionen “Pilot Sport”, förkortad PS, som nu rankas som den näst minst sportiga i sortimentet. Denna modell strävar efter att balansera dynamisk körning med lång livslängd och bevara sin körbarhet under hela sin livslängd. Det betonar särskilt prestanda i våta förhållanden och har en imponerande estetik på sidoväggen.

Den femte generationen av detta däck, som introducerades 2022, har redan fått utmärkelser i olika tester. Dess främsta nackdelar är det högre priset och att lågt rullmotstånd föredras framför smidighet i modellerna R19 och högre. Dessa problem hanteras dock av sportigare varianter inom sortimentet. Trots denna kritik är denna version av Pilot Sport utmärkt i våta förhållanden och dess hållbarhet – ett kännetecken för Michelin – lovordas ofta i tester. När det gäller kördynamiken tenderar den mot en säker understyrning snarare än en sportigare överstyrning. Denna egenskap, avsiktligt utformad för säkerhet, säkerställer stabilitet och förhindrar potentiell förlust av kontroll, vilket gör den särskilt lämplig för vardagskörning, även om den kanske inte helt tillfredsställer dem som söker en mer sportig körning.

Michelin Pilot Sport 5: Tester
RankingOrganisationOmdömeDimensionÅr
1Tyre ReviewsTestvinnare225/45 R172022
2Tyre ReviewsHögt rekommenderade225/40 R182023
3AutobildEnastående225/40 R182023
2AutobildEnastående225/45 R182023
3ACEHögt rekommenderade225/45 R182023
6Autobild225/45 R182023
5AutozeitungHögt rekommenderade235/35 R192023

I konkurrensen sticker däck som Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6, Continental PremiumContact 7 (den sportigare SportContact-serien är mer lik Pilot Sport S), Bridgestone Turanza Sport (också lite sportigare än PS) och Hankook S1 Evo3 ut. Hankook S1 Evo3 väcker intresse främst på grund av sin prispunkt jämfört med Michelins erbjudande.

Pilot Sport S

Därefter kommer Pilot Sport S, eller snarare dess nuvarande modeller Pilot Sport 4 S och Pilot Sport S 5 (notera förändringen i varumärket), vars femte version endast är tillgänglig i originalutrustningsläget för nya bilar, så den är endast tillgänglig i några storlekar med fokus på ett specifikt bilmärke. Denna serie definieras av Michelin som den variant som ger maximal prestanda för körglädje både på väg och ibland på bana. Den ger utmärkt grepp, men tester nämner ibland en brist på styråterkoppling. Dess slitbanemönster är fortfarande fokuserat på våt prestanda också, och det är över genomsnittet i sin klass, även om “basic” Pilot Sport säkert kommer att göra lite bättre.

Michelin Pilot Sport 4 S: Tester
RankingOrganisationOmdömeDimensionÅr
1AutobildExemplariska245/30 R202018
2AutobildExemplariska245/35 R192018
1AutobildExemplariska245/35 R192020
3Tyre Reviews225/40 R182021
1AutobildVäldigt bra255/35 R192021
3AutobildExemplariska265/35 R202021
2Tyre Reviews255/35 R192022
3SportAutoVäldigt bra225/40 R182023

Pilot Sport CUP 2

Den kretsoptimerade modellvarianten CUP 2 är ett ytterligare tillskott i utbudet. Denna toppversion motsvarar den originalutrustning som finns på högpresterande modeller från AMG-Mercedes, Porsche, Ferrari, Koenigsegg, bland andra.

För att ytterligare förbättra modellens kapacitet erbjuder CUP 2 Connect kompatibilitet med mobilappen Michelin Track Connect. Tillsammans med andra tillbehör kan användaren övervaka däckens temperatur och tryck i realtid. Dessa dynamiska data kan sedan ge användarna råd om hur de kan optimera prestandan på tävlingsbanan.

Michelin Pilot Sport CUP 2 Connect: Tester
RankingOrganisationOmdömeDimensionÅr
3SportautoVäldigt bra235/35 R192022

När det gäller prestanda får CUP 2-modellen ofta beröm för sitt överlägsna grepp på torrt underlag, som ofta nämns som det bästa i flera tester. Andra höjdpunkter är den exakta styrresponsen och den utmärkta återkopplingen. Å andra sidan är det viktigt att notera modellens potentiella brister i våta förhållanden, särskilt vattenplaning.

Pilot Sport CUP 2 R

Medan CUP 2 inte är helt optimerad för vått väglag, men ändå delvis fokuserar på det och däckens livslängd, är CUP 2 R redan optimerad enbart för snabbaste varvtid på tävlingsbanan. Det är ett renodlat tävlingsdäck, där de viktigaste prioriteringarna är att hålla ett stort antal varv under maximal belastning, ge extremt sidogrepp i torrt väglag och exakt respons för att säkerställa bästa möjliga varvtid.

Michelin har testat detta också, och det är mot den “vanliga” CUP 2. Testbilen var riktmärket för sportbilar, Porsche 911 GT 2 RS, och skillnaden på den sex kilometer långa banan var svindlande 2,9 sekunder till förmån för CUP 2 R. Michelin listar också på sin webbplats alla rekordtider som satts av bilar med CUP 2 R, inklusive Nordschleife, återigen med GT 2 RS, på 6:38, den näst snabbaste tiden någonsin av en produktionsbil. Men om vi tittar på alla produktionsbilsrekord från Nordschleife, sattes alla de fyra bästa tiderna i Pilot Sport Cup 2R. På femte och åttonde plats hittar vi sedan tider som satts med Pirelli P Zero Trofeo R, med Dunlop Direzza DZ03 fortfarande ibland med i tabellen, och standard CUP 2 på Porsche 918 Spyder också strax under sju minuter. Michelins dominans inom segmentet racingdäck är helt enkelt mycket tydlig. Detta är naturligtvis också tydligt i priset, men det är tydligt från tiderna på Nürburgrings Nordschleife att det förmodligen inte finns något bättre däck för rundbanekörning med produktionsbilar.

Slutsats

Michelin Pilot Sport-serien är en nyckelprodukt för den franska tillverkaren och är också en del av den framväxande eran av elektromobilitet. Men den erbjuder också modeller som är lämpliga för praktiskt taget alla som vill ha kul när de kör. Det finns modeller för avslappnade sportaktiviteter, som Pilot Sport, ända upp till de direkta kretsversionerna av CUP och CUP R. Deras pris är högt, men återigen garanterar de att du verkligen får det bästa för dina pengar.