• 5 butiker, 111 041 produkter
#22
Vinterdäck
2024

Vredestein Wintrac Pro

Wintrac Pro är ett vinteralternativ från en holländsk tillverkare som börjar bli lite föråldrad, men på våta och torra vägar håller den fortfarande måttet i premiumsegmentet. Den har några mindre svagheter på snö, men för ett pris som är lägre än premiumpriset kan det vara en bra affär.
Jiri Chomat, Dacktest.eu
kontrollera Vredestein Wintrac Pro tillgänglighet
Bredd
Profil
Fälgstorlek

För- och nackdelar

 • wet-handling
  Exceptionell hantering på vått underlag
 • dry-braking
  Kort bromssträcka på torra vägar
 • wet-braking
  Kort bromssträcka på våta vägar
 • snow-traction
  Exceptionellt bra grepp på snö
 • snow-braking
  Kort bromssträcka på snö
 • rolling-resistance
  Högt rullmotstånd/hög bränsleförbrukning.
 • price-value-ratio
  Dåligt värde för pengarna

Jämförelse

Storlekar

Vredestein Wintrac Pro tillverkas i 118 storlekar, från 205/45 R17 upp till 325/35 R22.
Filtrera:
visa priser

Liknande däck

Jämförelse: däck som liknar Vredestein Wintrac Pro

Tidslinje

2018

Vredestein Wintrac Pro testades 1x (Sportscars) och vann Sportscars 245/45 R18 testet.

2019

Vredestein Wintrac Pro testades 4x (Automotorsport,...)

2020

Vredestein Wintrac Pro testades 7x (Autobild,...)

2021

Vredestein Wintrac Pro testades 4x (Autobild,...)

2022

Vredestein Wintrac Pro testades 7x (Autobild,...)

2023

Vredestein Wintrac Pro testades 9x (Sport Auto,...)

Utnämningar

7/27
Bäst
dry-braking
Torrbromsning
Adac 2023
Autobild 2022
Adac 2021
Automotorsport 2020
+3
6/22
Bäst
wet-circle-cornering
Våtsvängning
Sportauto 2023
Autobild 2022
Automotorsport 2020
Autobild 2019
+2
5/26
Bäst
wet-braking
Våtbromsning
Adac 2023
Automotorsport 2022
Autobild 2022
Autobild 2021
+1
5/25
Bäst
wet-handling
Våtförmåga
Automotorsport 2022
Autobild 2022
Autobild 2020
Autobild 2019
+1
4/26
Bäst
aquaplaning-longitudinal
Vattenplaning - längsgående
Adac 2023
Autobild 2021
Automotorsport 2020
Autobild 2019
2/24
Bäst
aquaplaning-cross
Vattenplaning - korsade
Adac 2023
Autobild 2020
2/27
Bäst
snow-traction
Snötraktion
Adac 2023
Automotorsport 2023
2/24
Bäst
dry-handling
Torrhantering
Autobild 2020
Automotorsport 2019
1/21
Bäst
noise-exterior
Ljudnivå utanför kupé
Autobild 2020
1/5
Bäst
noise-interior
Ljudnivå i kupé
Autoexpress 2023
1/21
Bäst
snow-handling
Snöhantering
Autobild 2019

Vredestein Wintrac Pro i däcktester

Alla däcktester där Vredestein Wintrac Pro omnämndes:
Sport Auto
Sport Auto Vinterdäcktest 2023 225/40 R18
Bra
Rangordnad #5 av 9
I vinterdäcksevalueringen säkrade Vredestein Wintrac Pro en hedervärd position, med en femte plats bland 9 tävlande däck. Det fick ett slutbetyg av 'Bra', vilket understryker dess balanserade prestanda i olika tester. Däcket utmärkte sig med höga nivåer av våtgripande förmåga och erbjöd en säker, sportig och lättkontrollerad körupplevelse på blöta ytor. Dock kritiserades det för sin minskade motståndskraft mot vattenplaning i våta kurvor, vilket indikerar ett område för förbättring. Utvärderarna lyfte fram dess pålitlighet i både våta och snöiga förhållanden men noterade att däcket tenderar att vattenplana tidigt i kurvor. Bland dess framstående prestationer fanns dess exceptionella prestanda i våta cirkelkurvor och våtkörning, där det överträffade sina konkurrenter och markerade sig som det bästa inom dessa specifika discipliner. Dessa egenskaper visar Vredestein Wintrac Pro's styrkor när det gäller säkerhet och prestanda, särskilt i utmanande våta förhållanden.
Namn
Vredestein Wintrac Pro
Visa testinformation
Tyre Reviews
Namn
Vredestein Wintrac Pro
Visa testinformation
Autobild
Autobild Vinterdäcktest 2023 225/40 R18
Bra
Rangordnad #7 av 11
Säkra en mellanliggande plats, Vredestein Wintrac Pro kom på 7:e plats av 11 tävlande, vilket resulterade i ett berömvärt 'Bra' betyg. Enligt utvärderingarna visade denna däck sina styrkor i snögrepp och uppvisade en anmärkningsvärd prestanda både på våta och torra vägar, vilket markerades av korta bromssträckor på våta ytor och en dynamiskt balanserad hantering. Dock var det inte utan sina nackdelar; däcket visade måttligt sidogrepp på komprimerad snö och noterades för dess ökade rullmotstånd, faktorer som köpare kanske väger mot dess annars solida prestandaegenskaper.
Namn
Vredestein Wintrac Pro
Visa testinformation
Autobild
Namn Stoppsträcka i blött väglagStoppsträcka i snö
Bäst värde i tester31,429,2
Vredestein Wintrac Pro36,430,6
Visa testinformation
ADAC
ADAC Vinterdäcktest 2023 225/45 R17
Nöjdhet
Rangordnad #5 av 16
Att säkra 5:e platsen av 16 konkurrenter, fick VREDESTEIN WINTRAC PRO en slutlig bedömning av 'Godkänd' för dess prestanda. Denna däck demonstrerade berömvärda egenskaper på vintervägar, inklusive bra bromsning på snö och is, vilket bidrog till dess starka ställning. Dess förväntade körsträcka och slitstyrka fick beröm för att vara bra, liksom dess låga bränsleförbrukning, vilket indikerar en imponerande miljöprestanda. Dock visade den vissa nackdelar när det gäller komforten på torra vägar och hantering vid gränsen, med behov av tillfälliga styrkorrigeringar på grund av en ganska elastisk respons. Däcket uppvisade också mindre svagheter på våta ytor, och även om det lyckades köra säkert genom banor, hämmades en bättre utvärdering av bristen på precision och förmågan att samordna longitudinella och laterala krafter. Trots dessa få brister, utmärkte sig VREDESTEIN WINTRAC PRO i testet för dess totala säkra prestanda och miljöeffektivitet, vilket gör det till ett godkänt val för vinterförhållanden.
Namn MiljöpåverkanKörsäkerhet
Bäst värde i tester1,82,0
Vredestein Wintrac Pro2,32,7
Visa testinformation
Autobild
Autobild Vinterdäcktest 2023 225/60 R18
Bra
Rangordnad #5 av 10
Vredestein Wintrac Pro avslutade sin utvärdering imponerande och säkrade 5:e plats bland konkurrenterna. Denna däck fick en utmärkt 'Bra' betyg, vilket understryker dess utmärkta prestanda under varierande vinterförhållanden. Testare hyllade dess starka prestanda över en bred spektrum av väderutmaningar, särskilt dess överlägsna köregenskaper i varierande förhållanden, märkbart korta bromssträckor på snö och stabilt grepp i kurvor på våta ytor. Dessutom bidrar dess måttliga prisnivå till dess attraktivitet. Det är dock värt att notera en svag tendens till understyrning på is och snö, vilket markerar ett område för potentiell förbättring. Detta däck lyckades skilja sig utan att dominera eller ligga efter inom något särskilt område, vilket presenterar ett balanserat alternativ för vinterkörning.
Namn
Vredestein Wintrac Pro
Visa testinformation
Autoexpress
Autoexpress Vinterdäcktest 2023 225/45 R17

Rangordnad #7 av 7
I den konkurrensutsatta arenan befann sig Vredestein Wintrac Pro i en utmanande position, med en sjundeplats av sju deltagare. Denna prestation indikerar att sedan dess första bedömning 2019 har däcket börjat halka efter de senaste erbjudandena när det gäller kapacitet, särskilt under vinterförhållanden. Däcket stötte på sina tuffaste utmaningar på snö, där det lyckades avsluta sist i de två snötesterna. Det är dock värt att notera att trots dessa positioner, hamnade det endast några procentenheter bakom den totala vinnaren och låg nära de främsta prestationerna, vilket visar på en prisvärd ansträngning att konkurrera. Wintrac Pro visade en betydligt större prestandagap i våta och torra förhållanden. Den var märkbart mindre kapabel i det våta, hade problem med balansen och en bakdel som tenderade att röra sig överdrivet utan gasapplikation. Dess prestation i hanteringen av snäva sektioner hindrades av ett fördröjt grepp på framdäcken, vilket krävde ett försiktigt tillvägagångssätt med gaspedalen för att undvika att förlora greppet. Å andra sidan var dess prestanda på torrt närmare ledande konkurrenter, och erbjöd en god hanteringsbalans samt ett potentiellt val för de som prioriterar minskat ljud i kupén. Bland de utvärderade disciplinerna excellerade det märkbart i att minimera interiört ljud, vilket utgör en tydlig fördel för att förbättra körkomforten genom att minska auditiva störningar, vilket kan vara en
Namn
Vredestein Wintrac Pro
Visa testinformation
Automotorsport
Automotorsport Vinterdäcktest 2023 255/45 R20
Bra
Rangordnad #6 av 7
I en nylig utvärdering bland vinterdäck, säkrade Vredestein Wintrac Pro 6: e plats av 7 konkurrenter och fick ett slutbetyg på "Bra". Trots sin placering visade däcket styrkor som förtjänar erkännande. Det hyllades för sin utmärkta dragkraft och anständiga bromsförmåga på snö - en egenskap som skiljde det som det bästa i sin klass för snödragkraft. Det visade också konsekvent god prestanda på våta ytor och upprätthöll en neutral och responsiv köreupplevelse. Dess balanserade torra dynamik bidrog också till dess positiva bedömning. Däcket hade emellertid sina nackdelar, som inkluderade överraskande lägre kurvgrepp på snö relativt dess längsgående dynamik. Det mötte små brister i kurvaquaplaningmotstånd och komfort, främst på grund av buller vid svängning. Dessa problem åsido, om att bemästra grunderna är målet, så är Vredestein Wintrac Pro en kompetent val, speciellt för de som prioriterar väsentliga vinterkörkunskaper.
Namn
Vredestein Wintrac Pro
Visa testinformation
Autobild
Autobild Vinterdäcktest 2023 225/45 R18
Bra
Rangordnad #8 av 20
Att säkra 8: e plats av 20 konkurrenter, tjänade Vredestein Wintrac Pro en berömvärd "Bra" slutbetyg. Denna däck visade imponerande prestanda på snö och is, vilket säkerställde en pålitlig körupplevelse i utmanande vinterförhållanden. Den visade också bra körsäkerhet mot vattenplaning, vilket erbjuder extra säkerhet vid kraftigt regn. Den balanserade hanteringen på både våta och torra vägar lyfte fram dess mångsidighet. En noterad nackdel var dess kortare däcklivslängd, vilket indikerar en kortare intervall innan ersättning behövs. Trots detta utmärkte sig Vredestein Wintrac Pro för sina robusta vinterförmågor utan att dominera eller släpa i några specifika testade discipliner.
Namn VåttTorrSnöDriftkostnader
Bäst värde i tester2+2+11-
Vredestein Wintrac Pro2-2-2+3+
Visa testinformation
Autozeitung
Autozeitung Vinterdäcktest 2022 225/45 R17
Högt rekommenderade
Rangordnad #5 av 8
Vredestein Wintrac Pro slutade på en respektabel 5:e plats bland sina 8 konkurrenter. Däcket beskrevs som ha en något trög reaktion i våta förhållanden, vilket krävde större styrvinklar för att navigera, men det uppvisade minimala belastningsreaktioner vilket säkerställde stabilitet i bakre delen av fordonet. På torra ytor noterades det för en liten fördröjning i styrresponsen och en tendens för fordonet att trycka igenom svängar över alla fyra däck, tillsammans med högre rullmotstånd och ljudnivåer. I snöiga förhållanden levererade det bra dragkraft men kritiserades för långsam styrrespons, tidig understyrning och begränsat sidogrepp, med en nervöst reagerande bakdel vid belastningsövergångar. Trots dessa observationer fick däcket en slutlig rating av 'Högt rekommenderat'.
Namn VåttTorrSnö
Bäst värde i tester147143147
Vredestein Wintrac Pro113121119
Visa testinformation
Källa: www.autozeitung.de
Tyre Reviews
Tyre Reviews Vinterdäcktest 2022 225/45 R17

Rangordnad #6 av 9
Namn
Vredestein Wintrac Pro
Källa: www.tyrereviews.com
Autobild
Autobild Vinterdäcktest 2022 215/55 R17
Bra
Rangordnad #12 av 19
Vredestein Wintrac Pro uppnådde en hedervärd 12:e plats av 19 i sin utvärdering. Denna däck utmärkte sig särskilt inom torr bromsdisiplin, visade stark prestanda och säkrade sin plats som den främsta konkurrenten inom det specifika området. Testare lovordade däcket för dess säkra hantering över olika väderförhållanden, tillsammans med dess korta bromsavstånd på både snö och torra ytor. Men det var inte utan sina nackdelar; däcket kritiserades för sina förlängda bromsavstånd på våta ytor, tillsammans med måttlig däcklivslängd och ekonomi, vilket speglar områden för förbättring. Trots dessa kritiker fick däcket fortfarande ett slutligt betyg av "Bra", vilket innebär ett pålitligt val för förare som söker pålitlighet under vinterförhållanden.
Namn VåttTorrSnöDriftkostnader
Bäst värde i tester2+2+2+2+
Vredestein Wintrac Pro2-22+ 3+
Visa testinformation
Källa: www.autobild.de
Autobild
Namn VåttTorrSnö
Bäst värde i tester2+2+2+
Vredestein Wintrac Pro2+ 2-2
Visa testinformation
Källa: www.autobild.de
Autobild
Autobild Vinterdäcktest 2022 215/55 R17

Rangordnad #20 av 56
Namn Stoppsträcka i blött väglagStoppsträcka i snö
Bäst värde i tester32,825,4
Vredestein Wintrac Pro36,926,3
AutoMotorSport
AutoMotorSport Vinterdäcktest 2022 245/45 R19
Väldigt bra
Rangordnad #3 av 8
Säkra tredje plats bland åtta konkurrenter, Vredestein Wintrac Pro fick en rekommendation för sin 'Mycket bra' prestanda i krävande vinterförhållanden. Denna däck utmärkte sig med exceptionellt grepp och bromsning på snö och balanserade egenskaper vid blött väder, vilket säkerställde en trygg körupplevelse under filbyten. Dock var det inte utan sina brister; framför allt visade det förvånansvärt lågt lateralt grepp på snö och begränsad kontrollerbarhet vid gränsen i våta förhållanden. Dessutom ställdes det inför utmaningar med längre bromsavstånd på torrt asfalt och känslighet för lastförändringar, och blev snabbt överväldigat vid gränsen. En anmärkningsvärd oro var det störande ljudet som uppstod under kurvtagningen. Trots dessa nackdelar glänste Vredestein Wintrac Pro i tester av våt bromsning, våthantering och objektiv våthantering, vilket markerade det som ett starkt och pålitligt val för varierade vinterförhållanden.
Namn VåttTorrSnöRullmotståndLjudnivå
Bäst värde i tester9,39,4101010
Vredestein Wintrac Pro9,3 7,08,089
Visa testinformation
Källa: reifenpresse.de
Autoklub ČR
Namn Totala poängVåttTorrSnö
Bäst värde i tester103,6108,3100,2102,1
Vredestein Wintrac Pro100,4102,498100,4
Visa testinformation
Källa: www.autoklub.cz
Autobild
Namn VåttTorrSnöRullmotståndLjudnivå
Bäst värde i tester1-2111
Vredestein Wintrac Pro2+2- 1- 2-2+
Visa testinformation
Källa: www.autobild.de
Autozeitung
Autozeitung Vinterdäcktest 2021 235/55 R18
Högt rekommenderade
Rangordnad #4 av 10
Namn Totala poängVåttTorrSnö
Bäst värde i tester386143138118
Vredestein Wintrac Pro380142126112
Visa testinformation
Källa: reifenpresse.de
Autobild
Autobild Vinterdäcktest 2021 225/45 R18
Exemplariska
Rangordnad #3 av 12
Namn VåttTorrSnö
Bäst värde i tester2+2+1
Vredestein Wintrac Pro2+ 22+
Visa testinformation
Källa: www.autobild.de
ADAC
ADAC Vinterdäcktest 2021 225/50 R17
Nöjdhet
Rangordnad #8 av 18
Namn VåttTorrSnöIsLjudnivåSlitage
Bäst värde i tester1,61,91,52,12,71,5
Vredestein Wintrac Pro2,32,32,22,53,43,0
Visa testinformation
Källa: www.adac.de
ADAC
ADAC Vinterdäcktest 2020 235/55 R17
Nöjdhet
Rangordnad #5 av 13
Namn VåttTorrSnöIsLjudnivåSlitageBränsleförbrukning
Bäst värde i tester1,51,91,82,32,60,81,8
Vredestein Wintrac Pro2,32,22,82,43,22,02,1
Visa testinformation
Källa: www.adac.de
Autobild
Autobild Vinterdäcktest 2020 225/40 R18
Exemplariska
Rangordnad #5 av 12
Namn VåttTorrSnö
Bäst värde i tester1-21-
Vredestein Wintrac Pro1- 2 2
Visa testinformation
Källa: www.autobild.de
Autobild
Namn Stoppsträcka i blött väglagStoppsträcka i snö
Bäst värde i tester30,324,3
Vredestein Wintrac Pro33,224,9
Visa testinformation
Källa: www.autobild.de
AutoMotorSport
AutoMotorSport Vinterdäcktest 2020 225/50 R17
Väldigt bra
Rangordnad #3 av 10
Namn VåttTorrSnöRullmotståndLjudnivå
Bäst värde i tester9,58,79,9109
Vredestein Wintrac Pro8,38,67,967
Visa testinformation
Autobild
Namn VåttTorrSnöDriftkostnader
Bäst värde i tester2+1-2+1-
Vredestein Wintrac Pro2222-
Visa testinformation
Källa: www.autobild.de
ACE
ACE Vinterdäcktest 2020 225/50 R17
Rekommenderade
Rangordnad #8 av 9
Namn Totala poängVåttTorrSnöRullmotståndLjudnivå
Bäst värde i tester200674860189
Vredestein Wintrac Pro175584451134
Visa testinformation
Källa: images.ace.de
Autobild
Autobild Vinterdäcktest 2020 225/55 R17
Exemplariska
Rangordnad #4 av 10
Namn VåttTorrSnö
Bäst värde i tester2+2+1
Vredestein Wintrac Pro2+ 22
Visa testinformation
Källa: www.autobild.de
Automotorsport
Automotorsport Vinterdäcktest 2019 215/55 R17
Väldigt bra
Rangordnad #3 av 11
Namn Totala poäng
Bäst värde i tester8,9
Vredestein Wintrac Pro8,3
Visa testinformation
Källa: www.auto-motor-und-sport.de
Autobild
Autobild Vinterdäcktest 2019 225/45 R17
Exemplariska
Rangordnad #6 av 20
Namn VåttTorrSnöDriftkostnader
Bäst värde i tester2+2+11-
Vredestein Wintrac Pro2+ 222-
Visa testinformation
Källa: www.autobild.de
Autobild
Namn Stoppsträcka i blött väglagStoppsträcka i snö
Bäst värde i tester29,224
Vredestein Wintrac Pro30,825,2
Visa testinformation
Källa: www.autobild.de
Autobild
Autobild Vinterdäcktest 2019 255/35 R19
Exemplariska
Rangordnad #2 av 11
Namn VåttTorrSnö
Bäst värde i tester1-21-
Vredestein Wintrac Pro2+2- 2+
Visa testinformation
Källa: www.autobild.de
Sportscars
Sportscars Vinterdäcktest 2018 245/45 R18
Exemplariska
Rangordnad #1 av 10
Namn VåttTorrSnö
Bäst värde i tester2+2+1
Vredestein Wintrac Pro2+ 21-
Visa testinformation
Källa: reifenpresse.de

Testbetyg fördelning

100% (11x)85% (13x)
Högt rekommenderadeExemplariskaVäldigt braRekommenderadeBraNöjdhet
2x6x3x1x8x4x

Rangordningar x Däckstorlek

R17R18R19R20
92.5% (10x)91% (10x)95% (3x)85% (1x)

Rangordningar x Bredd

215/xx Rxx225/xx Rxx235/xx Rxx245/xx Rxx255/xx Rxx
92.5% (2x)91.9% (13x)90% (3x)92.5% (4x)92.5% (2x)

Faq

 1. Var tillverkas Vredestein Wintrac Pro?

  Vredestein Wintrac Pro tillverkas i Nederländerna/Ungern.

 2. Är det här däcket lämpligt för suvar?

  Ja, det här däcket tillverkas även i storlekar för suvfordon.

Andra modeller från Vredestein